My Journal

Inspirerad av uppgiften ”Class Journal” som du kan hitta här, har jag kört igång ett liknande projekt med mina elever. Detta innebär att eleverna för journal över vissa moment i engelska såsom vad de har lärt sig under ett arbetsmoment, nya ord, reflektioner kring olika frågor osv.

Syftet med ”My Journal” som vi kallar den, är att få igång elevernas skrivande. Jag upplever att workbooks inte stimulerar till eget skrivande utan mer syftar till att fylla i ord som fattas, översätta meningar och träna grammatik. Sådana uppgifter är också viktiga men inte tillräckliga för att få ett flyt i det egna skrivandet.

De första uppgifterna i ”My Journal” handlar om eleven själv, detta för att göra boken så personlig som möjligt samt för att det för eleven, är lättare att starta med texter som utgår från dem själva.

I kommande inlägg kommer jag att beskriva uppgifterna mer i detalj och visa elevarbeten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s