Skönlitteratur och film II

Under de senaste veckorna har vi arbetat med boken och Filmen ”Goodnight Mister Tom”. Boken (publicerad 1981) är skriven av Michelle Magorian och filmen (1998) är regisserad av Jack Gold.

Under vårterminen läste vi boken på svenska och nu har vi alltså sett filmen på engelska. Detta kan man såklart göra parallellt, vilket kanske vore bättre. Anledningen till att jag inte gjorde så var helt enkelt att jag inte fick tag i filmen i våras. Men… vi har ju youtube.com, och där finns den!

Jag har hittills avsatt 3 lektioner a´ 80 min till arbetet, efter varje lektion har jag lagt ut en läxa på klassbloggen + respektive avsnitt. Nästa vecka skall vi påbörja lektion 4 och då skall eleverna skriva en filmrecension i ”My Journal”.

Lektionerna har innehållit film/boksamtal, jämförelser mellan boken och filmen, samtal om upplevelser av det sedda. Boken/filmen handlar ju om ett barn under andra världskriget så den inbjuder till många samtal kring just detta också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s