Utbildningsdag i Lösningsfokus och NPF

Igår var jag på utbildning hos Attention Utbildning och ämnet för dagen var Lösningsfokuserat förhållningssätt och ADHD. Dagen var uppdelad i två lika pass, på förmiddagen föreläste Angelica Ogland om ”Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – vad omfattar begreppet och hur kan det yttra sig” och på eftermiddagen föreläste Johan Bysell om ”Ett lösningsinriktat förhållningssätt”.  Jag sitter sällan och skriver ner ordagrant vad föreläsarna säger utan jag lyssnar och tar till mig det jag tycker berör mig och som är viktigt för mig, det kan vara repetition av något jag hört förut eller en nyhet. Ofta skriver jag ner små citat som kan vara värdefulla att ta med sig ut i verkligheten, i verksamheten eller ”bara” ta med sig ut i livet.

Här är några citat som jag tog med mig hem från igår:

”Visa inte vad du menar utan säg det istället. Personen kan inte läsa av ditt kroppsspråk!” (Angelica Ogland)

”Har du träffat EN person med NPF så har du träffat EN!” (Angelica Ogland)

”Be personen summera vad du just sagt: Vad hörde du mig säga?” (Angelica Ogland)

”Resursaktivering – vi hjälper till att aktivera någons resurser.” (Johan Bysell)

”Relationen är viktigare än metoden!” (Johan Bysell)

”Hitta de små, små förändringarna som har lett till något bättre och gör mer av detta.” (Johan Bysell)

”Det som fungerar sker ofta lågmält och det som inte fungerar hörs.” (Johan Bysell)

”Effekten av målet är viktigare än själva målet.” (Johan Bysell)

 

För att visa på hur det kan kan vara att ha ADHD visade Johan en trailer, jag avslutar med den:

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s